Differences between revisions 6 and 7
Revision 6 as of 2008-11-20 17:48:44
Size: 967
Editor: AdrianVogel
Comment:
Revision 7 as of 2008-11-20 17:49:44
Size: 977
Editor: AdrianVogel
Comment:
Deletions are marked like this. Additions are marked like this.
Line 4: Line 4:
Some settings in your {{{.zshrc}}} can influence the operation of the BIRD environment setup script
{{{/usr/sge/default/common/settings.sh}}}
Some settings in your {{{.zshrc}}} can influence the operation of the BIRD environment setup script {{{/usr/sge/default/common/settings.sh}}}
Line 9: Line 8:
if [ ! ""$HOST = lc3 -a ! ""$HOST = lc4 ]; then if [ ! "$HOST" = lc3 -a ! "$HOST" = lc4 ]; then
Line 21: Line 20:
After freshly logging into lc3 or lc4 execute  After freshly logging into {{{lc3}}} or {{{lc4}}} execute

BIRD -- ZSH environment problems

Some settings in your .zshrc can influence the operation of the BIRD environment setup script /usr/sge/default/common/settings.sh

If you cannot start qmon because of a missing library or qstat exits with error, you .zshrc could be the reason. To test if that is the case add

if [ ! "$HOST" = lc3 -a ! "$HOST" = lc4 ]; then

as very first line and

else
    echo " logged into batch cluster submit host --> ignored .zshrc"
fi

as very last lines in your ~/.zshrc

After this modification you should see the line "logged into batch cluster submit host --> ignored .zshrc" when logging into the cluster.

After freshly logging into lc3 or lc4 execute

. /usr/sge/default/common/settings.sh

again and see if qmon and qstat work. If it does work now, your custom settings have been the problem.

BatchClusterZshProblem (last edited 2009-06-16 18:32:16 by localhost)